Nu är det dags!

Vi är otroligt glada att SAIK Bandy väljer att sälja rabatthäften.

Här har vi samlat en del material och underlag för att hjälpa till i ditt försäljningsarbete. Det finns både underlag som hjälp inför försäljningen i form av säljmaterial som du enkelt kan skriva ut själv, eller ladda hem för att lägga ut på t.ex. Facebook.

Vi rekommenderar att du försöker sälja slut på rabatthäften och värdebevisen för de digitala häftet innan du hänvisar till webbshoppen för att slippa stå med massa värdebevis över när säljperioden är slut. Men det går såklart att handla i webbshoppen direkt också!

Lycka till!

Sälj – Steg för steg

Värdebevis och pappershäften

Börja med att sälja slut på dina värdebevis och pappershäften.

Webbshop

Om dina kunder vill köpa fler häften kan du hänvisa till föreningens webbshop, se beskrivning i rutan "Köp ett häfte i webbshoppen".

Säljmetoder & material

Här nedan hittar du material du kan använda när du ska sälja rabatthäftet.

Du kan använda dig av materialet när du till exempel står på stan, knackar dörr eller säljer på en förälders jobb, välj det som passar dig bäst!

Beställningslista i fikarummet

Samla in namn och nummer till personer som vill köpa häftet. Håll koll på listan, ta betalt och lämna ut värdebevisen löpande.

Vill du ta in förbeställningar? Lägg ut listan i god tid innan häftet börjar gälla.

Kom ihåg att webbshoppen alltid är öppen ifall dina värdebevis skulle ta slut. 

Länk till häftets innehåll

Många av dina kunder kommer säkert undra vad som finns i häftet, då kan du enkelt dela denna länk till häftets innehåll och be dem välja ert häfte i listan.

Dela häftet på Facebook

Vill du snabbt och enkelt informera dina vänner på Facebook om att du säljer häftet och i samma veva visa vilka rabatter som ingår så är det bara att klicka på länken här under.

Skriv något personligt, t.ex. ”Stöd mitt lag och spara pengar på köpet” eller ”Kom åh köp!”

Bild att dela på sociala medier

Spara ner bilden nedan i din dator eller telefon och lägg upp på t.ex. Facebook. Att lägga ut bilden flera gånger medans du säljer är absolut inget fel, men var noga med att inte spamma.

Sälj via er webbshop

Webbshoppen är alltid öppen och redo att användas om dina värdebevis skulle ta slut. För goda resultat vägled gärna kunden genom köpet för att ge god service till dem som väljer att stötta dig och din förening.

Kom ihåg! Det är viktigt att du säljer slut på värdebevis och pappershäften först. Du kan inte ersätta den försäljningen genom att sälja via webbshoppen, då den inte registreras på dig.

QR-kod till webbshop

Skriv ut en flyer med en QR-kod som leder rakt in i webbshoppen där kunden kan köpa häftet.

Flyern skrivs enkelt ut i A3 eller A4 format. Sätt gärna upp den på kylen i lunchrummet eller lägg den direkt på fikabordet. 

Köp åt kunden

1. Köp häftet i webbshoppen
2. Be kunden swisha dig och ge aktiveringskoden
3. Be kunden ladda ned appen och aktivera häftet

… eller låt kunden köpa själv
1. Hänvisa kunden till webbshoppen
2. Kunden genomför köpet med Swish
3. Kunden laddar ned appen och aktiverar häftet

Utdelningsunderlag för värdebevis och pappershäften

Håll koll på att rätt person fått rätt antal häften eller värdebevis. Det finns till och med en kolumn ifall någon säljer lite för mycket och det skulle behöva omfördelas lite häften. Underlaget funkar både mellan kansli/lagledare och lagledare/medlem.

Kom ihåg:

  • Informera alltid medlemmarna innan utdelning av häften/värdebevis.
  • Följ upp medlemmarnas försäljning regelbundet.
  • Projektledaren för försäljning håller kontakt med dig som lag-/gruppansvarig och vice versa.
  • Vid behov kan omfördelning av häften sker det inom laget/gruppen. Inga osålda häften ska återlämnas till ansvarig för försäljningsaktivitet eller föreningen.
  • Skriftlig information om betalning av häften tillhandahålls i samband med utdelning av häften.

Alla kan bidra i försäljningen

Ta initiativ till massförsäljning eller sätt upp ombudsskyltar hos utvalda annonsörer.

Massförsäljning

Identifiera företagskontakter inom föreningen och låt personen med bäst kontakt med identifierat företag ta initiativ till massförsäljning. Att man som företag vill bidra grundar sig ofta i viljan att stötta, samtidigt som häftena kan delas ut som gåvor till kunder eller anställda, win win!

Ombudsskylt hos butiker

Ta ett varv på stan och be om att få sätta upp skyltar hos annonsörerna i häftet. Skylten passar bra att skriva ut i storleken A5.

Skriv namnet på ert häfte i den ljusa rutan.

Vanliga frågor

I regel startar försäljningen 1-3 veckor innan häftet börjar gälla för att köparna av häftet ska kunna utnyttja häftet under giltighetstiden. 

Vid försäljning enskilt eller i grupp rekommenderar vi att använda tiden runt häftens giltighetsstart till att sälja slut på tilldelade pappershäften och värdebevis. Att sälja i grupp skapar tillfällen som gör att alla får möjlighet att sälja sina häften.

Häftet kan däremot säljas under hela giltighetstiden eftersom intresset för erbjudandena brukar vara högt. I de flesta fall räcker det med att använda 1–2 erbjudanden för att ha tjänat in kostnaden för häftet och i  vissa fall kan ett enda erbjudande innebära att flera 1000 – lappar kan sparas, vilket alltså förklarar varför intresse kan finnas under hela giltighetstidens gång. 

Denna försäljning över tid under giltighetsperioden kan med fördel styras mot webbshopparna, som har öppet under hela perioden.

Upp till 1250 sålda häften är förtjänsten hälften av häftets pris. Om häftet kostar 250 kr blir avansen minst 125 kr.

En stor fördel med häftet är att det går att dela med familjen.

För att använda häftet du köpt behöver du skapa ett konto i appen. Vill du ta del av ett köpt häfte behöver du:

1. Ladda ned Så enkelt-appen

2. Trycka på Logga in

3. Använda samma mail och lösenord som köparen av häftet